Orkla ASA ilmoitti Chips Oyj:n osakkeita koskevan julkisen ostotarjouksen tarjousajan jatkamisesta

11.02.2005: Chips Oyj on tänään saanut Orkla ASA:lta seuraavan ilmoituksen siitä, että Orkla ASA jatkaa julkista ostotarjoustaan koskien kaikkia Chips Oyj:n osakkeita:

Orkla ASA jatkaa Chips Oyj:tä koskevaa julkista ostotarjoustaan
 
Orkla ASA:n ("Orkla") kaikkia Chips Oyj:n ("Chips") osakkeita koskeva julkinen ostotarjous ("Tarjous"), jonka oli alun perin tarkoitus päättyä 28.1.2005 kello 16.00 (Suomen aikaa) ja jota sittemmin jatkettiin 18.2.2005 saakka, jatketaan Tarjouksen ehtojen nojalla edelleen 4.3.2005 kello 16.00 (Suomen aikaa) saakka.
 
Yrityskauppa on Euroopan komission käsiteltävänä EY:n sulautuma-asetuksen mukaisesti. Nopeuttaakseen käsittelyä Orkla on antanut komissiolle sitoumuksen luopua tietystä pakastepizzoja, lihapullia ja pihvejä koskevasta jakelujärjestelystä mikäli Tarjous toteutetaan. Orkla katsoo, että mainittu jakelujärjestely edustaa hyvin pientä osaa Chipsin liikevaihdosta ja ettei sitoumus vaikuta Chipsin ydinliiketoimintaan. Orkla ei myöskään katso, että sitoumus vaikuttaisi Orklan aiempiin arvioihin Tarjouksen vaikutuksesta Chipsin liiketoimintaan, omaisuuteen, johtoon tai työntekijöihin.
 
Tarjousajan jatkamista lukuun ottamatta Tarjouksen ehdot säilyvät muuttumattomina. Tarjouksen ehtojen mukaisesti Orkla pidättää itselleen oikeuden edelleen jatkaa tai keskeyttää jo jatkettua tarjousaikaa. Näin ollen myös mm. päivämäärät Tarjouksen alustavan sekä lopullisen tuloksen ilmoittamiselle, Tarjouksen toteutumiselle, osakekauppojen selvitykselle ja tarjousvastikkeen maksamiselle muuttuvat vastaavalla tavalla, ja näistä päivämääristä ilmoitetaan myös erikseen Tarjouksen alustavan tuloksen yhteydessä. Tarjouksen ehdoista on ilmoitettu tarkemmin Chipsin pörssitiedotteessa 28.12.2004. Tarjousasiakirja ja informaatioesite sekä lisätietoja osakkeenomistajille, joiden rekisteröity osoite on Ruotsissa, on myös saatavilla Internetissä osoitteella www.alandsbanken.fi, www.chips.fi tai www.orkla.no.
 
Ålandsbanken palvelee Tarjoukseen liittyvissä kysymyksissä numerossa 020 4292 910 (ruotsiksi) tai 020 4292 920 (suomeksi) arkipäivisin klo 8.40 ja 16.15 välisenä aikana tai sähköpostitse chips@alandsbanken.fi.
 
CHIPS OYJ
Sture Carlson
Hallituksen puheenjohtaja ja konsernijohtaja