Informācija par to, kā mēs apstrādājam patērētāju, klientu un biznesa kontaktu personas datus

Šajā dokumentā ir sniegta informācija par personas datu* apstrādi, ko veic “Orkla” grupas uzņēmumi. Lai uzzinātu, kurš no šiem uzņēmumiem ir atbildīgs par jūsu personas datu apstrādi, lūdzu, skatiet šo “Orkla” uzņēmumu pārskatu, kas sadalīts pēc zīmola. Attiecīgais uzņēmums turpmāk tekstā tiek saukts par “Orkla”, “mēs” vai “mums”.
*”Personas dati” ir informācija, kas var būt saistīta ar jums kā fizisku personu.

1.1.

Mūsu veiktā personas datu apstrāde notiek saskaņā ar attiecīgajiem tiesību aktiem, tostarp Fizisko personu datu apstrādes likumu un Vispārīgo datu aizsardzības regulu (VDAR). Īsumā, “Orkla” veiktās personas datu apstrādes nolūki ir apstrādāt patērētāju un citu personu pieprasījumus, sniegt pakalpojumus vai produktus, pārvaldīt vai pielāgot komunikāciju un mārketingu, pielāgot un uzlabot produktu izstrādi un pakalpojumu vai produktu ražošanu vai pārvaldīt sadarbību un saziņu ar biznesa kontaktiem. Zemāk ir sīkāks apraksts.

 

1.2.

Personas datu izmantošanas mērķis un personas datu veidi, kurus mēs izmantojam:

  • vai nu jābūt aprakstītiem sniegtajā informācijā;
  • jābūt skaidram no konteksta, kādā sazināties ar mums (piemēram,
    reģistrējoties informatīvajam izdevumam, jūs norādāt savu vārdu un e-pasta adresi);
  • vai aprakstīta 1.4.–1.10. iedaļā.

 

1.3

1.4.–1.10. sadaļā jūs atradīsiet vairāk informācijas par mūsu personas datu apstrādi dažādās situācijās, kad esat sazinājies ar mums. Informācija apraksta konkrētus nolūkus, kādos Jūsu personas dati tiek apstrādāti, kādas personas datu kategorijas Orkla apstrādā Orkla, uz kāda tiesiskā pamata Orkla atbalsta apstrādi un cik ilgi Orkla glabā personas datus.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka vairāki punkti ar informāciju var attiekties uz jums vienlaikus, piemēram, ja jūs apmeklējat mūsu vietni (1.4. punkts) un iegādājaties preces (1.7) un saistībā ar pirkumu izveidojat profilu mūsu klientu klubā (1.6).

1.4.1.

“Orkla” tīmekļa vietnēs tiek izmantotas sīkdatnes un līdzīgas tehnoloģijas (turpmāk kopā sauktas “sīkdatnes”), kas tiek saglabātas jūsu datorā, mobilajā tālrunī vai planšetdatorā, parasti izmantojot tīmekļa pārlūkprogrammu. Sīkdatnes cita starpā tiek izmantotas, lai nodrošinātu drošu pieteikšanos, sniegtu apmeklētājiem labāku lietotāja pieredzi, nodrošinātu piekļuvi dažādām tīmekļa vietnes funkcijām, atšķirtu tīmekļa vietnes apmeklētājus vienu no otra, analizētu, cik labi darbojas mūsu vietne un tiešsaistes pakalpojumi, kā arī lai varētu veikt pielāgotu, uz interesēm balstītu reklāmu. Tas ietver plašāku vai mazāku tīmekļa vietnes lietotāju personas datu izmantošanas pakāpi, kā aprakstīts tālāk, un palīdz mums uzlabot tīmekļa vietni un padarīt mūsu digitālo saziņu atbilstošāku saņēmējiem.

 

1.4.2

Apmeklētāji var brīvprātīgi izvēlēties apstiprināt sīkdatņu izmantošanu, izmantojot iestatījumus mūsu tīmekļa vietnē vai savā pārlūkprogrammā. Jūs varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā, lai jūs vai nu bloķētu sīkdatņu automātisku lejupielādi, vai arī jums tiktu dota iespēja izvēlēties lejupielādēt katru sīkfailu. Jūs varat arī izdzēst sīkfailus jebkurā laikā, dodoties uz iestatījumiem savā pārlūkprogrammā. Kā tas tiek darīts, ir atkarīgs no tā, kuru pārlūkprogrammu izmantojat. Lūdzu, skatiet pārlūkprogrammas izvēlni “Interneta/konfidencialitātes opcijas” vai līdzvērtīgu izvēlni, lai iegūtu papildu norādījumus par to, kā darbojas jūsu pārlūkprogramma. Lūdzu, ņemiet vērā, ka, ja jūs sakāt “nē” sīkdatnēm, tas var ietekmēt mūsu, kā arī citu vietņu funkcionalitāti.

 

1.4.3

Ar sīkdatnēm apstrādāto personas datu veids: IP adrese, ierīces un operētājsistēmas veids, atrašanās vieta, tīmekļa vietnes darbība, klikšķi, laiks tīmekļa vietnē utt

Mērķis Juridiskais pamats Uzglabāšanas laiks
Uz veiktspēju balstītas sīkdatnes: tās ļauj mums uzskaitīt apmeklējumus un datplūsmas avotus, lai mēs varētu izmērīt un uzlabot mūsu vietnes veiktspēju. Tie palīdz mums uzzināt, kuras lapas ir visvairāk un vismazāk populāras, un redzēt, kā apmeklētāji pārvietojas pa vietni. Visa informācija, ko šīs sīkdatnes apkopo, ir apkopota un tāpēc anonīma. Ja jūs neatļausiet šīs sīkdatnes, mēs neuzzināsim, kad esat apmeklējis mūsu vietni. Jūsu piekrišana. Sk. 1.4.4. punktu (zem tabulas).
Funkcionālās sīkdatnes: tās ļauj tīmekļa vietnei piedāvāt uzlabotu funkcionalitāti un personalizāciju. Tos varam iestatīt mēs vai trešo pušu pakalpojumu sniedzēji, kuru pakalpojumus esam pievienojuši savām vietnēm. Ja jūs neatļaujat šos sīkfailus, daži vai visi šie pakalpojumi var nedarboties pareizi. Jūsu piekrišana. Sk. 1.4.4. punktu (zem tabulas).
Nepieciešamās sīkdatnes: tās ir nepieciešamas, lai tīmekļa vietne darbotos, un tās nevar izslēgt mūsu sistēmās. Tie parasti tiek iestatīti, tikai reaģējot uz jūsu veiktajām darbībām, kas veido pakalpojumu pieprasījumu, piemēram, privātuma iestatījumu iestatīšanu, pieteikšanos vai veidlapu aizpildīšanu. Jūs varat iestatīt savu pārlūkprogrammu, lai tā bloķētu vai brīdinātu jūs par šīm sīkdatnēm, taču tas, visticamāk, novedīs pie funkciju trūkuma atsevišķām vietnes daļām. Šīs sīkdatnes neuzglabā nekādu personu identificējošu informāciju. Orkla leģitīmās intereses nodrošināt, ka mūsu tīmekļa vietnes darbojas apmeklētāju labā. Sk. 1.4.4. punktu (zem tabulas).
Mērķauditorijas atlases sīkfaili: tos iestata mūsu reklāmas partneri. Šie uzņēmumi tos var izmantot, lai izveidotu jūsu interešu profilu un parādītu jums atbilstošas reklāmas citās tīmekļa vietnēs. Tie tieši neuzglabā personisko informāciju, bet ir balstīti uz jūsu pārlūkprogrammas un interneta ierīces unikālu identificēšanu. Ja jūs neatļausit šos sīkfailus, jūs pieredzēsit mazāk mērķētu reklāmu. Jūsu piekrišana. Sk. 1.4.4. punktu (zem tabulas).

1.4.4

Ja vēlaties saņemt sīkāku informāciju par sīkdatnēm, kuras var izmantot šajā tīmekļa vietnē, kādam nolūkam tās tiek izmantotas, trešo personu piekļuvi sīkdatņu apkopotajai informācijai un cik ilgi tās tiek izmantotas, sīkdatņu informācijas lodziņā varat atrast specifikāciju sarakstu, kuram piekļūstat, kad piekļūstat tīmekļa vietnei, sadaļā “Sīkdatņu iestatījumi” vai klikšķināma vairoga ikonas veidā, kas parasti ir pieejama apakšējā kreisajā stūrī, kad apmeklējat mūsu tīmekļa vietni.

Personas datu veids: Pilns vārds, e-pasta adrese, tālruņa numurs, dzimšanas datums, atbilde vai cits konkursa pieteikums, piemēram, jūsu fotogrāfija utt.

Mērķis Juridiskais pamats Uzglabāšanas laiks
Pārvaldīt savu dalību reklāmas kampaņā, tostarp sazināties ar jums, ja laimējat. Nepieciešams, lai izpildītu līgumu ar jums (dalība reklāmas kampaņā). Dati tiks dzēsti saprātīgā termiņā pēc reklāmas kampaņas pabeigšanas. Dzēšanas laiks var būt norādīts kampaņas noteikumos.
Reklāmas kampaņas/konkursa uzvarētāju publicēšana mājaslapā vai sociālajos tīklos Jūsu piekrišana. Dati tiks publicēti tik ilgi, kamēr publikācija tiks uzskatīta par atbilstošu uzņēmuma "Orkla" konkursa mārketingam, taču mēs pārtrauksim informācijas publicēšanu arī tad, ja atsauksiet savu piekrišanu.

Personas datu veids: pilns vārds, vecums, dzimums, e-pasta adrese, adrese, tālruņa numurs, dzimšanas datums, informācija par to, kādas preces vai pakalpojumus esat iegādājies mūsu tiešsaistes veikalos, un pirkuma laiks, jūsu piekrišana saziņai no mums un tās vēsture.

Mērķis Juridiskais pamats Uzglabāšanas laiks
Dalības administrēšana klientu klubos, lojalitātes programmās vai biļetenu un piedāvājumu abonementi, kas nodrošina piekļuvi piedāvājumiem un citai informācijai par mūsu produktiem. Nepieciešams, lai izpildītu līgumu ar jums. Informācija tiek izmantota līdz brīdim, kad pārtraucat abonementu vai dalību.
Biļetenu un piedāvājumu sūtīšana klientu klubu vai lojalitātes programmu biedriem vai biļetenu un piedāvājumu abonentiem. Nepieciešams, lai izpildītu līgumu ar jums.
Atsevišķos gadījumos jūs esat devis piekrišanu arī reģistrējoties.
Informācija tiek izmantota līdz brīdim, kad pārtraucat abonementu vai dalību.
Biļetenu un piedāvājumu satura personalizēšana, lai reklāmas atbilstu jūsu pieņemtajām preferencēm attiecībā uz mūsu produktiem un piedāvājumiem.
Pielāgošana ir balstīta uz informāciju, ko esat mums sniedzis saistībā ar reģistrāciju utt., Kā arī uz to, kādus produktus esat iegādājies mūsu tiešsaistes veikalos un iegādes laiku.
Orkla leģitīmās intereses attiecībā uz efektīvu mārketingu. Informācija tiek izmantota līdz brīdim, kad pārtraucat abonementu vai dalību.
Orkla informatīvo izdevumu un piedāvājumu satura personalizēšana, lai reklāma atbilstu jūsu pieņemtajām vēlmēm attiecībā uz mūsu produktiem un piedāvājumiem.
Pielāgošanas pamatā ir informācija, ko esat mums sniedzis saistībā ar reģistrāciju utt., kā arī tas, ko esat iegādājies mūsu tiešsaistes veikalos, un iegādes laiki, kā arī informācija no trešajām pusēm, kas ļauj mums labāk paredzēt, kuri produkti jūs varētu interesēt, piemēram, (i) pieņemtie ienākumi, intereses un ģimenes stāvoklis, (ii) kuras tīmekļa lapas esat apmeklējis, un reklāmas, uz kurām esat noklikšķinājis, (iii) jūsu klikšķi mūsu informatīvajos izdevumos
Jūsu piekrišana. Informācija tiek izmantota līdz brīdim, kad pārtraucat abonēšanu vai dalību vai atsaucat savu piekrišanu.
Jūsu bonusa punktu uzkrāšana vai tamlīdzīgi, lai sniegtu jums dažādas priekšrocības. Nepieciešams, lai izpildītu līgumu ar jums. Tiek dzēsts, kad atceļat abonementu vai dalību.
Pamatojoties uz jūsu iegādātajiem produktiem mūsu tiešsaistes veikalā, mēs varam rādīt reklāmas internetā citiem cilvēkiem ar līdzīgām īpašībām/interesēm kā jums. Orkla leģitīmās intereses attiecībā uz efektīvu mārketingu. Dzēsts, kad pārtraucat abonementu vai dalību vai kad pieprasāt pārtraukt savu datu izmantošanu šādā veidā.

Personas datu veids: Pilns vārds, e-pasta adrese, adrese, tālruņa numurs, pirkumu un piegādes vēsture, dzimšanas datums, preces atrašanās vieta iepirkumu grozā tīmekļa vietnē

Mērķis Juridiskais pamats Uzglabāšanas laiks
Lietotāja konta administrēšana interneta veikalā, kas ietver kontaktinformācijas un jūsu pasūtījumu glabāšanu. Nepieciešams, lai izpildītu līgumu ar jums.
Orkla leģitīmā interese nodrošināt labu klientu apkalpošanu.
Informācija tiek glabāta līdz brīdim, kad izdzēšat savu lietotāja kontu.
Preču vai pakalpojumu iegādes un to piegādes pasūtījumu apstrāde, pasūtījuma apstiprinājuma nosūtīšana jums un jebkādu sūdzību izskatīšana. Nepieciešams, lai izpildītu līgumu ar jums un izpildītu jūsu tiesības saskaņā ar pirkuma tiesībām un mūsu saistībām. Klientiem ar reģistrētu klientu profilu/kontu: dati par notiekošajiem un iepriekšējiem pirkumiem tiek saglabāti, līdz jūs pieprasāt to dzēšanu vai 730 dienas pēc pēdējās pieteikšanās.
Klientiem bez reģistrēta profila (viens pirkums): 12 mēneši. Per i clienti che non hanno creato un profilo/account (acquisto singolo): 12 mesi.
Grāmatvedības informācijas par piegādi glabāšana Jo Orkla ir jāizpilda juridisks pienākums. Uzglabāšanas periods izriet no grāmatvedības tiesību aktiem.
Ja esat pieteicies kā lietotājs kādā no Orkla interneta veikaliem un jūsu iepirkumu grozā ir produkti, neveicot iepirkšanos vai izrakstīšanos, mēs varam saglabāt jūsu groza informāciju, lai mēs varētu jums nosūtīt e-pastu, atgādinot par jūsu iepirkumu grozu vēlāk. Tas notiks tikai tad, ja esat klientu kluba vai lojalitātes programmas biedrs vai abonējat mūsu informatīvos izdevumus un piedāvājumus, skatīt 1.6. punktu. Likumīgas intereses attiecībā uz mūsu produktu pārdošanu un mārketingu. Tiks dzēsts trīs mēnešu laikā.
Pirkumu informācijas izmantošana pirkšanas tendenču analīzē, komunikācijas, reklāmas un krājumu personalizēšanai. Orkla leģitīmās intereses efektīvā komunikācijā ar patērētājiem. Izmanto tikai anonimizētus datus (sk. 2.2. punktu).
Telefona zvans par mūsu produktu mārketingu un pārdošanu. Orkla leģitīmās intereses produktu pārdošanā. Lojalitātes kluba biedriem un biļetenu abonentiem līdz brīdim, kad jūs atsakāties no abonēšanas, atsakāties no abonēšanas vai pieprasāt, lai mēs pārtraucam sazināties ar jums, izmantojot telemārketingu.
Citām personām telefona numuri tiek izgūti no trešo personu reģistriem un "Orkla" tos nesaglabā.

Personas datu veids: Vārds, uzvārds, e-pasta adrese, tālruņa numurs, “Orkla” adresēta pieprasījuma saturs

Mērķis Juridiskais pamats Uzglabāšanas laiks
Lai apstrādātu pieprasījumus par informāciju, norādījumiem, sūdzībām, sūdzībām, pretenzijām utt. Orkla leģitīmā interese kvalitatīvi apkalpot klientus.
Lai izpildītu līgumu ar patērētāju, kurš uzdod jautājumu.
Atsevišķos gadījumos personas datu apstrāde var būt nepieciešama, lai izpildītu uz "Orkla" uzņēmumu attiecināmu juridisku pienākumu, piemēram, lai atrisinātu sūdzību vai veiktu maksājumu saskaņā ar grāmatvedību regulējošajiem normatīvajiem aktiem.
Mēs dzēšam personas datus gadījumos, kas saistīti ar sūdzībām, sešus mēnešus pēc pēdējās sazināšanās.
Lietās, kas saistītas ar sūdzību pieprasījumiem, mēs glabājam informāciju trīs gadus.
Gadījumos, kas saistīti ar sponsorēšanu, informācija tiek dzēsta divu mēnešu laikā pēc pēdējās sazināšanās.
Uzziņu izmantošana, lai pielāgotu Orkla produktus, pakalpojumus vai mārketingu. Orkla leģitīmās intereses nodrošināt kvalitatīvus produktus, pakalpojumus un mārketingu. Dzēsts sešu mēnešu laikā pēc pēdējās sazināšanās.
Pieprasījumu izmantošana saistībā ar produktu atsaukšanu. Orkla likumīgās intereses nodrošināt kvalitatīvus produktus.
Dažos gadījumos apstrāde var būt vajadzīga drošības apsvērumu dēļ, jo īpaši, lai aizsargātu cilvēku dzīvību un veselību.
Dzēsts sešu mēnešu laikā pēc pēdējās sazināšanās.
Citu pieprasījumu apstrāde Orkla leģitīmā interese par kvalitatīvu klientu apkalpošanu. Dzēsts sešu mēnešu laikā pēc pēdējās sazināšanās.

Personas datu veids: pilns vārds, e-pasta adrese, tālruņa numurs, vecums, atbildes uz jūsu tirgus izpēti

Mērķis Juridiskais pamats Uzglabāšanas laiks
Tirgus izpēte, izmantojot e-pastu vai citus elektroniskos kanālus.
Mērķis ir uzlabot mūsu produktus un mārketingu.
Piekrišana vai līgums ar jums (dalība) dod mums pamatu pieprasījumam.
Jūsu atbilžu apstrāde ir balstīta uz mūsu likumīgajām interesēm uzlabot savus produktus un mārketingu
Atbildes nekavējoties tiek anonimizētas (sk. 2.2. punktu).

Personas datu veids: Pilns vārds, e-pasta adrese, tālruņa numurs, amats, saziņa, dalība sanāksmēs ar mums, ieguldījums sanāksmēs, biznesa novērojumi un atsauksmes, attēlu, skaņu un filmu ieraksti, alerģijas, konstatējumi korupcijas apkarošanas un atbilstības pārbaudēs.

Mērķis Juridiskais pamats Uzglabāšanas laiks
Dialoga, pieprasījumu un sanāksmju vadība, kā arī protokoli, piezīmes, ieraksti un transkripcijas no kontaktiem un saziņas, piemēram, sanāksmēm. Apstrāde var būt nepieciešama, lai izpildītu līgumu ar jūsu uzņēmumu vai veiktu uzdevumus pirms šādas vienošanās.

Pamats var būt arī mūsu likumīgās intereses, piemēram, lai:
(i) uzlabotu mūsu preces, pakalpojumus, ražošanu vai citas mūsu uzņēmējdarbības daļas;
ii) veikt stratēģiskus uzņēmējdarbības novērtējumus un pieņemt lēmumus;
iii) nodrošinātu labu sadarbību un klientu apkalpošanu.

Teams sapulču ierakstu apstrādes pamats un tamlīdzīgi parasti būs piekrišana.

Informācija par alerģijām tiks apstrādāta ar piekrišanu.

Kamēr ir biznesa vajadzība pēc uzglabāšanas.
Lai nodrošinātu normatīvo aktu ievērošanu sankciju regulējumā, kā arī nodrošinātu pretkorupcijas regulējuma ievērošanu, "Orkla" var veikt ārējo trešo personu pārbaudi, ar kurām "Orkla" un tā struktūrvienībām ir vai veidos attiecības.
Personas dati tiks arī salīdzināti ar sankciju un krāpšanas datubāzēm saistībā ar šo darbību. Šādu datubāzu piemēri ir Bureau van Dijk, kas iegūs rezultātus mūsu vietā un var atklāt informāciju par mūsu korporatīvo klientu vadītāju un cilvēku, kas ieņem vadošus vai valdes amatus, sodāmību.
Lai nodrošinātu normatīvo aktu ievērošanu sankciju regulējumā, kā arī nodrošinātu pretkorupcijas regulējuma ievērošanu, "Orkla" var veikt ārējo trešo personu pārbaudi, ar kurām "Orkla" un tā struktūrvienībām ir vai veidos attiecības.
Personas dati tiks arī salīdzināti ar sankciju un krāpšanas datubāzēm saistībā ar šo darbību. Šādu datubāzu piemēri ir Bureau van Dijk, kas iegūs rezultātus mūsu vietā un var atklāt informāciju par mūsu korporatīvo klientu vadītāju un cilvēku, kas ieņem vadošus vai valdes amatus, sodāmību. Lai iegūtu informāciju par to, kā Bureau van Dijk apstrādā personas datus, lūdzu, noklikšķiniet šeit.
Vairumā gadījumu personas dati netiks glabāti. Tomēr personas dati var tikt glabāti īpašos apstākļos tik ilgi, kamēr tas tiek uzskatīts par nepieciešamu, lai dokumentētu atbilstību normatīvajiem aktiem, vai līguma atbildības dēļ.

Lai iegūtu informāciju par to, kā Bureau van Dijk apstrādā personas datus, lūdzu, noklikšķiniet šeit.

2.1.

Personas dati tiks dzēsti pēc 1.4. – 1.10. sadaļas tabulās norādītā glabāšanas perioda.

 

2.2

Kā alternatīvu dzēšanai mēs varam noņemt identificējošus datus no personas datiem, lai datus vairs nevarētu saistīt ar jums (anonimizācija). Tas, piemēram, var būt svarīgi, izmantojot mūsu pieredzes arhīva informāciju un apkopojot analīzes un statistiku, kā arī pielāgojot un attīstot Orkla mārketingu un produktus atbilstoši patērētāju vēlmēm un vajadzībām.

3.1

Orkla var izmantot trešās puses (datu apstrādātājus), lai apstrādātu Jūsu personas datus. Datu apstrādātāju izmantošana tiek regulēta datu apstrādes līgumos, kurus mēs noslēdzam ar šādām pusēm, saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem.

Datu apstrādātāji, kas var būt iesaistīti jūsu personas datu apstrādē, ir:

  • Hostinga uzņēmumi, kas glabā un apstrādā datus savos vai trešo pušu serveros;
  • Tehnisko un atbalsta pakalpojumu sniedzējiem;
  • Vienības, kas sniedz pakalpojumus un uz kurām attiecas dienesta noslēpums un kuras piekļūst personas datiem saskaņā ar juridisku prasību;
  • Citas trešās personas, kas nepieciešamības gadījumā piekļūst personas datiem.

 

3.2.

Personas dati parasti tiek glabāti un apstrādāti no Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstīm.

 

3.3. Atsevišķos gadījumos “Orkla” var slēgt līgumus ar datu apstrādātājiem trešās valstīs (valstīs ārpus EEZ). Šādos gadījumos pārsūtīšanas pamats būs viens no šiem:

  1. Valsti ir apstiprinājusi Eiropas Komisija saskaņā ar lēmumu par aizsardzības līmeņa pietiekamību, kas nozīmē, ka valsts aizsargā privātumu tādā pašā veidā, kāds tiek prasīts EEZ valstīm; vai
  2. Orkla Latvija ir noslēgusi līgumu ar datu apstrādātāju, pamatojoties uz Eiropas Komisijas pieņemtajām standarta datu aizsardzības klauzulām (lūdzu, sazinieties ar mums, izmantojot 4.1. punktā norādīto veidlapu, ja vēlaties to kopiju); vai
  3. Cits apstiprināts nodošanas princips.

 

3.4.

Apstrādājot saskaņā ar iepriekš minēto ii) vai iii) punktu, Orkla veic aizsardzības līmeņa novērtējumus trešās valstīs, kurās tiek apstrādāti personas dati. Ja tas izrādīsies nepieciešams, “Orkla” īstenos papildu pasākumus, lai nodrošinātu, ka personas datu aizsardzības līmenis ir līdzvērtīgs apstrādātāju EEZ līmenim.

4.1. Ievads un kontaktpunkti jūsu tiesību īstenošanai

Ja vēlaties atjaunināt vai atsaukt savas piekrišanas, vai vēlaties apskatīt, labot vai dzēst savu personisko informāciju saistībā ar mūsu pakalpojumu, piemēram, biļetenu pa e-pastu, lietotāju tiešsaistes veikalā vai klientu klubu, jūs varat veikt šādas izmaiņas “manā lapā” utt., vai noklikšķiniet uz saites biļetena apakšā.

Ja vēlaties izmantot citas savas tiesības saistībā ar mūsu veikto jūsu personas datu apstrādi – skatiet 4.2. līdz 4.8. sadaļu zemāk – lūdzu, sazinieties ar mums, aizpildot šo veidlapu.

 

4.2. Tiesības labot datus

Jums ir tiesības uz neprecīzu jūsu personas datu labošanu bez nepamatotas kavēšanās un nepilnīgu personas datu papildināšanu.

 

4.3. Tiesības uz dzēšanu

Jums ir tiesības pieprasīt, lai jūsu personas dati tiktu dzēsti bez nepamatotas kavēšanās šādos gadījumos:

  1. personas dati vairs nav nepieciešami nolūkiem, kādos tie tika vākti vai apstrādāti,
  2. ja jūs atsaucat piekrišanu, uz kuru pamatojas apstrāde, un apstrādei nav cita likumīga pamata,
  3. jūs iebilstat pret apstrādi, un Orkla Latvijai nav leģitīmu interešu attiecībā uz apstrādi, kas būtu svarīgākas par Jūsu interesēm attiecībā uz tās izbeigšanu (skatīt 4.7. sadaļu zemāk), vai
  4. personas dati ir apstrādāti nelikumīgi.

Tomēr “Orkla” nav pienākuma dzēst Jūsu personas datus, ja “Orkla” ir nepieciešams turpināt jūsu personas datu apstrādi, lai izpildītu pienākumus saskaņā ar valsts tiesību aktiem vai celtu, īstenotu vai aizstāvētu likumīgas prasības.

 

4.4. Tiesības atsaukt piekrišanu

Jums ir tiesības atsaukt savu piekrišanu, ja tas ir “Orkla” juridiskais pamats Jūsu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā “Orkla” pārtrauks šādu personas datu apstrādi.

 

4.5 Piekļuves tiesības un datu pārnesamība

Jums ir tiesības saņemt informāciju par to, vai “Orkla” apstrādā jūsu personas datus. Tad jums ir tiesības uz informāciju par apstrādi, tostarp par to, kādi personas dati tiek glabāti un kā tie tiek apstrādāti. Jūs saņemsiet šo informāciju bez maksas, ja vien pieprasījums netiks atkārtots. Šādā gadījumā “Orkla” var pieprasīt saprātīgu atlīdzību par pieprasījuma apstrādi.

Jums ir tiesības saņemt personas datus, ko esat sniedzis “Orkla”, strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, un jums ir tiesības šos datus pārsūtīt citam pārzinim ar nosacījumu, ka apstrāde pamatojas uz piekrišanu vai vienošanos un apstrāde tiek veikta automātiski.

 

4.6 Tiesības ierobežot apstrādi

Jums ir tiesības pieprasīt, lai jūsu personas datu apstrāde tiktu ierobežota šādos gadījumos:

  1. jūs apstrīdat personas datu pareizību, un ierobežojums tiks piemērots uz laiku, kurā “Orkla” varēs pārbaudīt personas datu precizitāti,
  2. apstrāde ir nelikumīga, un jūs iebilstat pret savu personas datu dzēšanu un tā vietā pieprasāt, lai jūsu personas datu izmantošana tiktu ierobežota;
  3. “Orkla” personas dati apstrādes nolūkā vairs nav vajadzīgi, bet jums tie ir nepieciešami, lai celtu, īstenotu vai aizstāvētu likumīgas prasības, vai
  4. jūs esat iebildis pret personas datu apstrādi, kamēr nav pārbaudīts, vai Orkla leģitīmās intereses attiecībā uz apstrādi ir svarīgākas par jūsu interesēm attiecībā uz tās izbeigšanu.

Ja jūsu personas datu apstrāde ir ierobežota, šādus personas datus, izņemot glabāšanu, var apstrādāt tikai ar jūsu piekrišanu vai lai celtu, īstenotu vai aizstāvētu likumīgas prasības, vai lai aizsargātu kādas citas personas tiesības. Ja jūsu personas datu apstrāde ir ierobežota, “Orkla” jūs informēs, pirms šis apstrādes ierobežojums tiks atcelts.

 

4.7. Tiesības iebilst

Jums ir tiesības iebilst pret Jūsu personas datu apstrādi, kas ir balstīta uz Orkla leģitīmajām interesēm. Šādā gadījumā “Orkla” pārtrauks Jūsu personas datu apstrādi, ja vien “Orkla” leģitīmās intereses attiecībā uz apstrādi nav svarīgākas par Jūsu interesēm to izbeigt vai apstrāde nav nepieciešama, lai celtu, īstenotu vai aizstāvētu likumīgas prasības.

Jums ir arī tiesības iebilst pret to, ka “Orkla” izmanto jūsu personas datus tiešā mārketinga nolūkos. Ja jūs izmantojat šīs tiesības, “Orkla” pārtrauks šādu jūsu personas datu izmantošanu.

 

4.8 Tiesības sūdzēties par to, kā mēs apstrādājam jūsu personas datus

Ja jūs uzskatāt, ka mēs neesam ievērojuši jūsu tiesības attiecībā uz personas datiem, kurus mēs apstrādājam par jums, mēs būtu pateicīgi, ja jūs sazinātos ar mums, izmantojot 4.1. sadaļā sniegto veidlapu. Jūs varat pieprasīt, lai “Orkla” datu aizsardzības speciālists izvērtē jūsu pieprasījumu, norādot to savā mums adresētajā pieprasījumā.

Jums ir arī tiesības iesniegt sūdzību attiecīgajai uzraudzības iestādei par to, kā “Orkla” apstrādā Jūsu personas datus. Personām Latvijā tas iespējams, nosūtot sūdzību Datu valsts inspekcijai: E-pasts: pasts@dvi.gov.lv. Tālrunis: +371 6722 3131.

“Orkla” var pārskatīt šo Paziņojumu par konfidencialitāti. Jebkurā laikā varat pats apmeklēt šo lapu un pārbaudīt, vai ir veikti atjauninājumi. Šis Paziņojums par konfidencialitāti pēdējo reizi tika atjaunināts – skatīt to šī Paziņojuma sākumā.