Användningen av cookies och personuppgifter

Orkla är en koncern bestående av företag som producerar varor till bland annat svenska konsumenter. De svenska Orkla-företagen delar ansvaret för behandlingen av dina personuppgifter och vi lovar att behandla dem på ett säkert sätt.

Orklas webbplatser använder cookies och liknande teknik som lagras på din dator, mobiltelefon eller surfplatta, oftast med hjälp av en webbläsare. Cookies används bland annat för att ge besökare tillgång till olika webbfunktioner, skilja besökarna på webbplatserna från varandra, analysera hur bra vår webbplats och våra webbtjänster fungerar samt för anpassad, intressebaserad marknadsföring. Det innebär att vi i större eller mindre grad använder personuppgifterna, på så sätt som beskrivs nedan, och den här informationen hjälper oss att förbättra webbplatsen och göra vår digitala kommunikation mer relevant för mottagarna.

Besökarna kan frivilligt välja att godkänna användningen av cookies genom att justera webbläsarens inställningar. Du kan ändra inställningarna för webbläsaren så att du antingen förhindrar att cookies hämtas automatiskt eller att du måste godkänna varje enskild cookie. I webbläsarens inställningar kan du också radera cookies när som helst. Hur det görs beror på vilken webbläsare du använder. Läs i «inställningar/internetalternativ/säkerhet» eller motsvarande meny i din webbläsare för närmare anvisningar om hur din webbläsare fungerar. Tänk på att om du säger nej till cookies, kan det påverka funktionaliteten på vår webbplats och andra webbplatser.

Vår webbplats använder cookies från oss och tredje part för följande syften:

  • Analys: Vi använder cookies för att räkna antalet unika besökare på våra webbplatser eller för att förbereda annan statistik om driften av webbplatserna. Tjänsten samlar in information om sidvisningar och användarinformation såsom geografisk plats, typ av enhet, operativsystem och webbläsare.
  • Inloggning: Om din webbplats har möjlighet för inloggning, lagras ett ID-nummer och tidpunkten för inloggningen i en cookie på din enhet. Det här gör att du kan navigera på webbplatsen utan att behöva logga in på nytt när du öppnar nya sidor.
  • Intressebaserad marknadsföring på Internet: Du kan se annonser från Orkla-företag på andra webbplatser tack vare dessa cookies som finns på webbplatsen. Dessa annonser anpassas efter de sidor som du har besökt på vår webbplats och användarinformation som till exempel geografisk plats. På detta sätt kan vi se vad du är intresserad av och skapa annonser som är relevanta för dig. Tekniken kallas “remarketing” och tillhandahålls av tredjepartsleverantörer, såsom Google.

Användningen av beteendedata till en s.k. tvillingprofil: Tvillingprofiler skapas genom att samla in information om användarnas användning av våra webbplatser. På grundval av kunskap om de intressen som en grupp av användare (se föregående punkt), kan vi visa annonser som denna grupp är intresserad av för andra som har haft samma/liknande beteendemönster på våra webbplatser.

Mer information om cookies som denna webbplats kan använda, syftet med dessa cookies, tredje parts tillgång till information som samlas in av dessa cookies och hur länge de används, finns nedan: Översikt över cookies som kan användas på webbplatsen.
Information som samlas in av cookies från tredje part, kommer också att användas av tredje part och kontaktinformation finns på deras webbplatser (se nedanstående lista).

Orkla är en koncern som består av företag som producerar varor till svenska konsumenter, och dessa företag delar ansvaret för behandlingen av personuppgifter.

Kontakta företaget eller skicka ett e-postmeddelanden till  privacy@orkla.no  om du vill att få tillgång till eller rätta eller radera personuppgifter som vi har lagrat om dig. Du kan på samma sätt säga nej till, begränsa eller ta tillbaka ditt samtycke till behandlingen av dina personuppgifter. Du har dessutom möjlighet att klaga på behandlingen av personuppgifter till Datainspektionen.

* En närmare beskrivning av de angivna syften finns ovan i avsnittet: «Syftet med cookies på webbplatsen».

Namn  Syfte*, vilken information som används  Varaktighet  Tredje parts tillgång till information som samlats in av cookien 
AddThis Analys och inloggning Upp till 540 dagar addthis.com
Adform Analys och intressebaserad annonsering Upp till 540 dagar adform.com, omnicommediagroup.com
Adobe Audience Manager Analys och användning av data för tvillingprofiler Upp till 540 dagar adobe.com
Aggregate Knowledge Analys Upp till 540 dagar neustar.biz
AppNexus Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar Appnexus.com, omnicommediagroup.com
Connexity Analys Upp till 540 dagar connexity.com
Cross Pixel Media Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar crosspixel.net
Datalogix Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar oracle.com
DoubleClick Analys Upp till 30 dagar Doubleclick.net, omnicommediagroup.com
DoubleClick Ad Exchange-Buyer Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar Doubleclick.net, omnicommediagroup.com
DoubleClick Floodlight Analys Upp till 540 dagar Doubleclick.net, omnicommediagroup.com
Enreach Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar Enreach.me
eXelate Analys Upp till 540 dagar eXelate.com
Eyeota Analys Upp till 540 dagar eyeota.com
Facebook Connect Inloggning Upp till 540 dagar facebook.com/business
Facebook Custom Audience Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar facebook.com/business
Facebook Business Manager Upp till 540 dagar Dagmar
Facebook Social Plugin Inloggning Upp till 540 dagar facebook.com/business
Google AdWords Conversion Analys Upp till 30 dagar Doubleclick.net, omnicommediagroup.com
Google Analytics Analys Upp till 540 dagar Doubleclick.net, omnicommediagroup.com
Google Dynamic Remarketing Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar Doubleclick.net, omnicommediagroup.com
Google TAG Manager Intressebaserad marknadsföring Fram till dess sessionen avslutas Doubleclick.net
Hotjar Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar Hotjar.com
LiveRamp Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar LiveRamp.com
Lotame Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar lotame.com
Madison Logic Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar madisonlogic.com
MediaMath Användning av data för tvillingprofiler Upp till 540 dagar Mediamath.com
MyFonts Counter Analys Fram till dess sessionen avslutas Myfonts.com
Net-Results Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar Net-results.com
Neustar AdAdvisor Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar Neustar.biz
Rocketfuel Intressebaserad marknadsföring Upp till 360 dagar Rocketfuel.com
ScoreCard Reach Beacon Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar scorecardresearch.com
Semasio Användning av data för tvillingprofiler Upp till 540 dagar Semasio.com, omnicommediagroup.com
ShareThis Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar addthis.com
SumoMe Analys Upp till 540 dagar Sumo.com
Twitter Intressebaserad marknadsföring Upp till 540 dagar Business.twitter.com
Typekit by Adobe Analys Fram till dess sessionen avslutas Adobe.com
Visual Website Optimizer Intressebaserad marknadsföring Upp till 90 dagar vwo.com
Yieldlab Intressebaserad marknadsföring Upp till 90 dagar Yieldlab.com