eTietoa kuluttajien, asiakkaiden ja liikekontaktien henkilötietojen käsittelystä

Tässä asiakirjassa on tietoa Orkla-konserniin kuuluvien yritysten suorittamasta henkilötietojen* käsittelystä. Jos haluat tietää, mikä näistä yrityksistä on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä, katso tämä yleiskatsaus Orkla-yrityksistä brändin mukaan jaoteltuna. Asianomaiseen yritykseen viitataan jäljempänä sanoilla “Orkla”, “me”, “meitä” tai ”meidän”.
*”Henkilötiedot” tarkoittavat tietoja, jotka voidaan yhdistää sinuun yksilönä.

1.1

Henkilötietojen käsittely tapahtuu Suomen lainsäädännön puitteissa, mukaan lukien henkilötietolaki ja yleinen tietosuoja-asetus (GDPR). Lyhyesti sanottuna Orklan henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ovat kuluttajien ja muiden tahojen tiedustelujen käsittely, palvelujen tai tuotteiden tarjoaminen, viestinnän ja markkinoinnin hallinta tai mukauttaminen, tuotekehityksen ja palveluiden tai tuotteiden tuotannon mukauttaminen ja parantaminen tai yhteistyön ja viestinnän hallinta liikekontaktien kanssa. Alla on tarkempi kuvaus.

 

1.2

Henkilötietojen käyttötarkoitus ja käyttämämme henkilötietotyypit

  • kuvataan joko annetuissa tiedoissa;
  • käy ilmi yhteydenpidon yhteydessä  (esimerkiksi annat nimesi ja  sähköpostiosoitteesi tilatessasi uutiskirjeen);
  • tai ne kuvataan jäljempänä kohdissa 1.4–1.10.

 

1.3

äljempänä kohdissa 1.4 – 1.10 löydät lisätietoja henkilötietojen käsittelystä eri tilanteissa, joissa olet ollut meihin yhteydessä. Tiedoissa kuvataan, mihin nimenomaisiin tarkoituksiin henkilötietojasi käsitellään, mitä henkilötietoryhmiä Orkla käsittelee, millä oikeusperusteella Orkla tukee käsittelyä ja kuinka kauan Orkla säilyttää henkilötietoja.

Huomaa, että useat tietoja sisältävät kohdat voivat koskea sinua samanaikaisesti, esimerkiksi jos vierailet verkkosivustollamme (kohta 1.4) ja ostat tavaroita (1.7) ja luot ostoksen yhteydessä profiilin asiakasklubiimme (1.6).

1.4.1

Orklan verkkosivustot käyttävät evästeitä ja vastaavia teknologioita (jäljempänä yhdessä “evästeet”), jotka tallennetaan tietokoneellesi, matkapuhelimeesi tai tablettiisi, yleensä verkkoselaimen kautta. Evästeitä käytetään muun muassa varmistamaan turvallinen kirjautuminen, tarjoamaan kävijöille parempi käyttökokemus, tarjoamaan pääsy verkkosivuston eri toimintoihin, erottamaan verkkosivuston kävijät toisistaan, analysoimaan verkkosivustomme ja verkkopalvelujemme toimintaa sekä toteuttamaan räätälöityä, kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa mainontaa. Tähän liittyy enemmän tai vähemmän verkkosivuston käyttäjien henkilötietojen käyttöä – alla kuvatulla tavalla – ja se auttaa meitä parantamaan verkkosivustoa ja tekemään digitaalisesta viestinnästämme merkityksellisempää vastaanottajille.

 

1.4.2

Kävijät voivat vapaaehtoisesti hyväksyä evästeiden käytön verkkosivustomme tai selaimensa asetusten kautta. Voit muuttaa selaimesi asetuksia siten, että joko estät evästeiden automaattisen lataamisen tai että sinulle annetaan mahdollisuus ladata jokainen eväste. Voit myös poistaa evästeet milloin tahansa siirtymällä selaimesi asetuksiin. Se, miten tämä tehdään, riippuu käyttämästäsi selaimesta. Katso selaimesi “Internet/tietosuoja-asetukset” -valikosta tai vastaavasta valikosta lisäohjeita selaimesi toiminnasta. Huomaa, että jos kieltäydyt evästeistä, se voi vaikuttaa meidän ja muiden verkkosivustojen toimivuuteen.

 

1.4.3
Evästeiden avulla käsiteltävien henkilötietojen tyyppi: IP-osoite, laitteen ja käyttöjärjestelmän tyyppi, sijainti, verkkosivuston käyttö , klikkaukset, aika verkkosivustolla, jne.

 

Tarkoitus Oikeudellinen perusta Säilytysaika
Suorituskykyyn perustuvat evästeet: Näiden avulla voimme laskea vierailut ja liikenteen lähteet, jotta voimme mitata ja parantaa verkkosivustomme suorituskykyä. Ne auttavat meitä tietämään, mitkä sivut ovat suosituimpia ja vähiten suosittuja ja miten kävijät liikkuvat sivustolla. Kaikki näiden evästeiden keräämät tiedot kootaan yhteen ja ovat siten anonyymejä. Jos et salli näitä evästeitä, emme tiedä, milloin olet vieraillut verkkosivustollamme. Sinun suostumuksesi. Katso 1.4.4 kohta (taulukon alla).
Toiminnalliset evästeet: Näiden avulla verkkosivusto voi tarjota parempia toiminnallisuuksia ja personointia. Niitä voivat asettaa me tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joiden palveluita olemme lisänneet sivustoillemme. Jos et salli näitä evästeitä, jotkin tai kaikki näistä palveluista eivät ehkä toimi oikein. Sinun suostumuksesi. Katso 1.4.4 kohta (taulukon alla).
Välttämättömät evästeet: Nämä ovat välttämättömiä verkkosivuston toiminnalle, eikä niitä voi kytkeä pois päältä järjestelmissämme. Ne asetetaan yleensä vain tekemisiesi toimien perusteella , jotka muodostavat palvelupyynnön, kuten tietosuoja-asetusten asettamisen, sisäänkirjautumisen tai lomakkeiden täyttämisen. Voit asettaa selaimesi estämään nämä evästeet tai varoittamaan niistä, mutta se johtaa todennäköisesti siihen, että osa verkkosivustosta ei toimi. Nämä evästeet eivät tallenna mitään henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja. Orklan oikeutettu etu varmistaa, että verkkosivustomme toimivat vierailijoille. Katso 1.4.4 kohta (taulukon alla).
Kohdennusevästeet: Nämä ovat mainoskumppaneidemme asettamia. Nämä yritykset voivat käyttää niitä luodakseen profiilin kiinnostuksen kohteistasi ja näyttääkseen sinulle asiaankuuluvia mainoksia muilla verkkosivustoilla. Ne eivät tallenna henkilökohtaisia tietoja suoraan, vaan perustuvat selaimesi ja Internet-laitteesi yksilölliseen tunnistamiseen. Jos et salli näitä evästeitä, näet vähemmän kohdennettua mainontaa. Sinun suostumuksesi. Katso 1.4.4 kohta (taulukon alla).

 

1.4.4

Jos haluat lisätietoja evästeistä, joita tämä verkkosivusto saattaa käyttää, mihin niitä käytetään, kolmannen osapuolen pääsy evästeiden keräämiin tietoihin ja kuinka kauan niitä käytetään, löydät luettelon teknisistä tiedoista evästetietolaatikosta, johon pääset, kun käytät verkkosivustoa, kohdassa “Evästeasetukset” tai klikattavan kilpikuvakkeen muodossa, joka on yleensä saatavilla vasemmassa alakulmassa, kun vierailet verkkosivustollamme.

Henkilötietojen tyyppi: Koko nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika, vastaus tai muu kilpailuun osallistuminen, kuten valokuva itsestäsi, jne.

 

Tarkoitus Oikeudellinen perusta Säilytysaika
Kampanjaan osallistumisesi hallinta, mukaan lukien yhteydenotto sinuun, jos voitat. Tarvitaan sopimuksen tekemiseen kanssasi (osallistuminen myynninedistämiskampanjaan). Tiedot poistetaan kohtuullisen ajan kuluessa myynninedistämiskampanjan päättymisestä. Poistamisen ajankohta voidaan määrittää kampanjan ehdoissa.
Voittajien julkaiseminen myynninedistämiskampanjassa/-kilpailussa verkkosivustolla tai sosiaalisessa mediassa Sinun suostumuksesi. Tiedot pysyvät julkaistuina niin kauan kuin julkaisu katsotaan merkitykselliseksi Orkla-yhtiön kilpailumarkkinoinnille, mutta lopetamme tietojen julkaisemisen myös, jos peruutat suostumuksesi.

Henkilötietojen tyyppi: Koko nimi, ikä, sukupuoli, sähköpostiosoite, osoite, puhelinnumero, syntymäaika, tiedot siitä, mitä tavaroita tai palveluita olet ostanut verkkokaupoistamme ja ostoaika, suostumuksesi viestintään meiltä ja tämän historia.

 

Tarkoitus Oikeudellinen perusta Säilytysaika
Jäsenyyden hallinnoimiseksi asiakasklubeissa, kanta-asiakasohjelmissa tai uutiskirjeiden ja tarjousten tilauksissa, jotka tarjoavat pääsyn tarjouksiin ja muihin tietoja tuotteistamme. Tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi. Tietoja käytetään, kunnes lopetat tilauksesi tai jäsenyytesi.
Uutiskirjeiden ja tarjousten lähettäminen asiakasklubien tai kanta-asiakasohjelmien jäsenille tai uutiskirjeiden ja tarjousten tilaajille. Tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi.
Tietyissä tapauksissa olet myös antanut suostumuksesi rekisteröityessäsi.
Tietoja käytetään, kunnes lopetat tilauksesi tai jäsenyytesi.
Uutiskirjeiden ja tarjousten sisällön personointi, jotta mainonta vastaa tuotteitamme ja tarjouksiamme koskevia oletettuja mieltymyksiäsi.
Mukautus perustuu tietoihin, jotka olet antanut meille rekisteröinnin yhteydessä jne., sekä siihen, mitä tuotteita olet ostanut verkkokaupoistamme ja ostoaikoihin.
Orklan oikeutettu etu tehokkaaseen markkinointiin. Tietoja käytetään, kunnes lopetat tilauksesi tai jäsenyytesi.
Orklan uutiskirjeiden ja tarjousten sisällön personointi, jotta mainonta vastaa tuotteitamme ja tarjouksiamme koskevia oletettuja mieltymyksiäsi.
Mukautus perustuu tietoihin, jotka olet antanut meille rekisteröinnin yhteydessä jne., sekä siihen, mitä olet ostanut verkkokaupoistamme ja mihin aikaan, ja lisäksi kolmansilta osapuolilta saatuihin tietoihin, joiden avulla voimme paremmin ennustaa, mistä tuotteista saatat olla kiinnostunut, kuten (i) oletetut tulot, kiinnostuksen kohteet ja perhetilanne, (ii) millä verkkosivuilla olet vieraillut ja mitä mainoksia olet klikannut , (iii) klikkauksesi uutiskirjeissämme
Sinun suostumuksesi. Tietoja käytetään, kunnes lopetat tilauksesi tai jäsenyytesi tai peruutat suostumuksesi.
Bonuspisteiden tai vastaavien kerääminen, jotta voimme tarjota sinulle erilaisia etuja. Tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi. Poistetaan, kun peruutat tilauksesi tai jäsenyytesi.
Verkkokaupastamme ostamasi tuotteen perusteella voimme näyttää mainoksia Internetissä muille ihmisille, joilla on samanlaisia ominaisuuksia / kiinnostuksen kohteita kuin sinulla. Orklan oikeutettu etu tehokkaaseen markkinointiin. Poistetaan, kun lopetat tilauksesi tai jäsenyytesi tai kun pyydät, että tietojesi käyttö tällä tavalla lopetetaan.

Henkilötietojen tyyppi: Koko nimi, sähköpostiosoite, osoite, puhelinnumero, osto- ja toimitushistoria, syntymäaika, tuotteen sijainti verkkosivuston ostoskorissa

 

Tarkoitus Oikeudellinen perusta Säilytysaika
Käyttäjätilin hallinnointi verkkokaupassa, mikä edellyttää yhteystietojen ja tilaustesi tallentamista. Tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi.
Orklan oikeutettu etu tarjota hyvää asiakaspalvelua.
Tietoja säilytetään, kunnes poistat käyttäjätilisi.
Tavaroiden tai palveluiden ostotilausten ja niiden toimittamisen käsittely, tilausvahvistuksen lähettäminen sinulle ja mahdollisten valitusten seuranta. Tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi ja kuluttajansuojalain mukaisten oikeuksiesi ja velvoitteidemme täyttämiseksi. Asiakkaat, joilla on rekisteröity asiakasprofiili/tili: Tietoja käynnissä olevista ja aiemmista ostoksista säilytetään, kunnes pyydät niiden poistamista tai 730 päivää viimeisestä sisäänkirjautumisestasi.
Asiakkaat, joilla ei ole rekisteröityä profiilia (kertaostos): 12 kuukautta.
Toimitusta koskevien kirjanpitotietojen tallentaminen Orklan on täytettävä lakisääteinen velvoite. Säilytysaika perustuu kirjanpitolainsäädäntöön.
Jos olet kirjautunut käyttäjänä johonkin Orklan verkkokaupoista ja sinulla on tuotteita ostoskorissasi suorittamatta ostoksia tai kassalla, voimme tallentaa ostoskorisi tiedot, jotta voimme lähettää sinulle myöhemmin sähköpostiviestin, joka muistuttaa sinua ostoskoristasi. Tämä tapahtuu vain, jos olet asiakasklubin tai kanta-asiakasohjelman jäsen tai tilaat uutiskirjeemme ja tarjouksemme, katso kohta 1.6. Oikeutettu etu tuotteidemme myyntiin ja markkinointiin. Poistetaan kolmen kuukauden kuluessa.
Ostotietojen käyttö ostotrendien analysoinnissa, viestinnän, mainonnan ja varaston personoinnissa. Orklan oikeutettu etu tehokkaaseen viestintään kuluttajien kanssa. Vain anonymisoituja tietoja käytetään (ks. kohta 2.2).
Puhelu tuotteidemme markkinoinnista ja myynnistä. Orklan oikeutettu etu tuotteiden myyntiin. Kanta-asiakasklubin jäsenille ja uutiskirjeen tilaajille, kunnes peruutat tilauksen, peruutat tilauksen tai pyydät, että lopetamme yhteydenoton sinuun puhelinmarkkinoinnilla.
Muiden henkilöiden puhelinnumerot haetaan kolmansien osapuolten rekistereistä, eikä Orkla tallenna niitä.

Henkilötietojen tyyppi: Koko nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, Orklalle osoitetun tiedustelun sisältö

 

Tarkoitus Oikeudellinen perusta Säilytysaika
Tiedustelujen käsittelyyn tiedoista, ohjeista, valituksista, valituksista, vaatimuksista jne. Orklan oikeutettu etu hyvään asiakaspalveluun.
Sopimuksen toteuttaminen kysyvän kuluttajan kanssa.
Tietyissä tapauksissa henkilötietojen käsittely voi olla tarpeen Orkla-yhtiötä koskevan lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi, esimerkiksi valituksen käsittelemiseksi tai maksutietojen lähettämiseksi kirjanpitolain mukaisesti.
Reklamaatiotapauksissa poistamme henkilötiedot kuuden kuukauden kuluttua viimeisestä yhteydenotosta.
Reklamaatiovaatimuksiin liittyvissä tapauksissa säilytämme tietoja kolme vuotta.
Sponsorointia koskevissa tapauksissa tiedot poistetaan kahden kuukauden kuluessa viimeisestä yhteydenotosta.
Tiedustelujen käyttö Orklan tuotteiden, palveluiden tai markkinoinnin mukauttamiseksi. Orklan oikeutettu etu tarjota hyviä tuotteita, palveluita ja markkinointia. Poistetaan kuuden kuukauden kuluessa viimeisestä yhteydenotosta.
Tuotteiden takaisinvetoihin liittyvien tiedustelujen käyttö. Orklan oikeutettu etu tarjota hyviä tuotteita.
Tietyissä tapauksissa käsittely voi olla tarpeen turvallisuussyistä, erityisesti ihmisten elämän ja terveyden suojelemiseksi.
Poistetaan kuuden kuukauden kuluessa viimeisestä yhteydenotosta.
Muiden tiedustelujen käsittely Orklan oikeutettu etu hyvään asiakaspalveluun. Poistetaan kuuden kuukauden kuluessa viimeisestä yhteydenotosta.

Henkilötietojen tyyppi: Koko nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ikä, markkinatutkimusvastauksesi

 

Tarkoitus Oikeudellinen perusta Säilytysaika
Markkinatutkimus sähköpostitse tai muissa sähköisissä kanavissa.
Tarkoituksena on parantaa tuotteitamme ja markkinointiamme.
Suostumus tai sopimus kanssasi (jäsenyys) antaa meille kyselyn perustan.
Vastaustesi käsittely perustuu oikeutettuun etuumme parantaa omia tuotteitamme ja markkinointiamme
Vastaukset anonymisoidaan välittömästi (ks. kohta 2.2).

Henkilötietojen tyyppi: Koko nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, tehtävänimike, viestintä, osallistuminen tapaamisiin kanssamme, kokouksissa annettu palaute, liiketoiminnan havainnot ja arvostelut, kuva-, ääni- ja videotallenteet, allergiat, korruptiontorjuntaa ja vaatimustenmukaisuuden seulontaa koskevat havainnot.

 

Tarkoitus Oikeudellinen perusta Säilytysaika
Vuoropuhelun, kyselyjen ja kokousten hallinta sekä pöytäkirjat, muistiinpanot, tallenteet ja transkriptiot yhteydenpidosta ja viestinnästä, kuten kokouksista. Käsittely voi olla tarpeen yrityksesi kanssa tehdyn sopimuksen täyttämiseksi tai tällaista sopimusta edeltävien tehtävien suorittamiseksi.

Perusteena voi olla myös oikeutettu etumme, kuten:
(i) parantaa tuotteitamme, palveluitamme, tuotantoamme tai muita liiketoimintamme osia
ii) strategisten liiketoiminta-arvioiden ja -päätösten tekeminen;
(iii) varmistaa hyvä yhteistyö ja asiakaspalvelu.

Teams-kokousten ja vastaavien tallenteiden käsittelyn perusteena on yleensä suostumus.

Allergioita koskevia tietoja käsitellään suostumuksella.

Niin kauan kuin varastoinnille on liiketoiminnallinen tarve.
Varmistaakseen pakotteita koskevien säännösten noudattamisen sekä korruption vastaisen sääntelyn noudattamisen Orkla voi seuloa ulkopuolisia kolmansia osapuolia, joihin Orklalla ja sen liiketoimintayksiköillä on tai tulee olemaan suhteita.
Henkilötietoja verrataan myös tätä toimintaa koskeviin seuraamus- ja petostietokantoihin. Esimerkkejä tällaisista tietokannoista ovat Bureau van Dijk, joka hankkii tulokset meille ja voi paljastaa tietoja yritysasiakkaidemme johtajista ja johto- tai hallitustehtävissä olevien henkilöiden rikosrekistereistä.
Meillä on oikeutettu etu suorittaa käsittely täyttääksemme sääntely- ja vaatimustenmukaisuusvelvoitteemme ja varmistaaksemme, että vastapuolemme ovat hyväksyttävän riskin piirissä (siinä määrin kuin sinun etusi, perusoikeutesi tai vapautesi eivät syrjäytä tällaista oikeutettua etua). Useimmissa tapauksissa henkilötietoja ei tallenneta. Henkilötietoja voidaan kuitenkin säilyttää tietyissä olosuhteissa, kunhan se katsotaan tarpeelliseksi lakien ja määräysten noudattamisen dokumentoimiseksi tai sopimusvastuusyistä.

 

Lisätietoja siitä, miten Bureau van Dijk käsittelee henkilötietoja, saat napsauttamalla tätä.

2.1

Henkilötiedot poistetaan kohtien 1.4 – 1.10 taulukoissa määritellyn säilytysajan jälkeen.

 

2.2

Poistamisen vaihtoehtona voimme poistaa henkilötiedoista tunnistetiedot, jolloin tietoja ei voida enää yhdistää sinuun (anonymisointi). Tällä voi olla merkitystä esimerkiksi käyttäessämme kokemusarkistomme tietoja, laatiessamme analyysejä ja tilastoja sekä mukauttaessamme ja kehittäessämme Orklan markkinointia ja tuotteita kuluttajien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

3.1

Orkla voi käyttää kolmansia osapuolia (henkilötietojen käsittelijöitä) henkilötietojesi käsittelyyn. Tietojen käsittelijöiden käyttöämme säännellään tietojenkäsittelysopimuksissa, joita teemme tällaisten osapuolten kanssa sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Henkilötietojen käsittelijät, jotka voivat osallistua henkilötietojesi käsittelyyn, ovat:

  • Hosting-yritykset, jotka tallentavat ja käsittelevät tietoja omilla tai kolmannen osapuolen palvelimilla;
  • Tekniset ja tukipalvelujen tarjoajat;
  • Palveluntarjoajat, joita koskee salassapitovelvollisuus ja joilla on pääsy henkilötietoihin lakisääteisen vaatimuksen perusteella;
  • Muut kolmannet osapuolet, jotka käyttävät henkilötietoja tarvittaessa.

 

3.2

Henkilötietoja säilytetään ja käsitellään normaalisti Euroopan talousalueen (ETA) maissa.

 

3.3

Tietyissä tapauksissa Orkla voi tehdä sopimuksia kolmansien maiden (ETA:n ulkopuolisten maiden) henkilötietojen käsittelijöiden kanssa. Tällaisissa tapauksissa siirron perusta on jokin seuraavista:

  1. Maa on Euroopan komission hyväksymä riittävyyspäätöksen mukaisesti, mikä tarkoittaa, että maa turvaa yksityisyyden samalla tavalla kuin ETA-maat; tai
  2. Orkla on solminut sopimuksen henkilötietojen käsittelijän kanssa Euroopan komission hyväksymien tietosuojaa koskevien vakiolausekkeiden perusteella (ota meihin yhteyttä kohdassa 4.1 olevalla lomakkeella, jos haluat kopion näistä); tai
  3. Muu hyväksytty siirtoperuste.

 

3.4

Käsitellessään yllä olevien kohtien ii) tai iii) mukaisesti Orkla arvioi tietosuojan tasoa kolmansissa maissa, joissa henkilötietoja käsitellään. Jos tämä osoittautuu tarpeelliseksi, Orkla toteuttaa lisätoimenpiteitä varmistaakseen, että henkilötietojen suojaustaso vastaa ETA-alueen käsittelijöiden vaatimaa tasoa.

4.1 Johdanto – ja yhteyspisteet oikeuksiesi käyttämistä varten

Jos haluat päivittää tai peruuttaa suostumuksesi tai haluat tarkastella, korjata tai poistaa henkilötietojasi palvelumme yhteydessä, kuten uutiskirje sähköpostitse, verkkokaupan käyttäjä tai asiakasklubi, voit tehdä tällaisia muutoksia “omalla sivullani” jne., tai napsauttaa uutiskirjeen alareunassa olevaa linkkiä.

Jos haluat käyttää muita oikeuksiasi, joita sinulla on henkilötietojesi käsittelyyn liittyen – katso kohdat 4.2–4.8 alla – ota meihin yhteyttä täyttämällä tämä lomake.

 

4.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus saada sinua koskevat virheelliset henkilötiedot oikaistuiksi ilman aiheetonta viivytystä ja saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä.

 

4.3 Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus saada henkilötietosi poistetuksi ilman aiheetonta viivytystä seuraavissa tapauksissa:

  1. henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä käsiteltiin,
  2. jos peruutat suostumuksen, johon käsittely perustuu, eikä käsittelylle ole muuta laillista perustetta,
  3. vastustat käsittelyä, eikä Orklalla ole käsittelyyn oikeutettuja etuja, jotka ylittävät sinun etusi sen lopettamiseen (katso kohta 4.7 alla), tai
  4. henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.

Orklalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta poistaa henkilötietojasi, jos Orkla tarvitsee sitä jatkaakseen henkilötietojesi käsittelyä kansallisen lainsäädännön mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi tai oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

 

4.4 Oikeus peruuttaa suostumus

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi, jos se on Orklan laillinen peruste henkilötietojesi käsittelylle. Tällaisessa tapauksessa Orkla lopettaa tällaisen henkilötietojen käsittelyn.

 

4.5 Oikeus saada pääsy tietoihin ja siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada tietää, käsitteleekö Orkla sinua koskevia henkilötietoja. Sitten sinulla on oikeus saada tietoa käsittelystä, mukaan lukien mitä henkilötietoja tallennetaan ja miten niitä käsitellään. Saat nämä tiedot maksutta, ellei pyyntöä toisteta. Tässä tapauksessa Orkla voi vaatia kohtuullista korvausta pyynnön käsittelystä.

Sinulla on oikeus saada Orklalle antamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus saada kyseiset tiedot siirrettyä toiselle rekisterinpitäjälle edellyttäen, että käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen ja käsittely suoritetaan automaattisesti.

 

4.6 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista seuraavissa tapauksissa:

  1. kiistät henkilötietojen oikeellisuuden, jolloin rajoitus on voimassa ajan, jonka aikana Orkla voi varmistaa henkilötietojen paikkansapitävyyden,
  2. käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojesi poistamista ja pyydät sen sijaan henkilötietojesi käytön rajoittamista;
  3. Orkla ei enää tarvitse henkilötietoja käsittelyn tarkoitukseen, mutta sinä tarvitset niitä oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, tai
  4. olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä, kunnes on varmistettu, onko Orklan oikeutettu etu käsittelyyn painavampi kuin sinun etusi sen lopettamiseen.

Jos henkilötietojesi käsittelyä on rajoitettu, tällaisia henkilötietoja, säilyttämistä lukuun ottamatta, saa käsitellä vain suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai kenenkään muun oikeuksien suojaamiseksi. Jos henkilötietojesi käsittelyä on rajoitettu, Orkla ilmoittaa siitä sinulle ennen kuin käsittelyn rajoitus poistetaan.

 

4.7 Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, joka perustuu Orklan oikeutettuihin etuihin. Tällaisessa tapauksessa Orkla lopettaa henkilötietojesi käsittelyn, paitsi jos Orklan oikeutettu etu käsittelyyn on painavampi kuin sinun etusi sen lopettamiseen tai käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Sinulla on myös oikeus vastustaa sitä, että Orkla käyttää henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin. Jos käytät tätä oikeutta, Orkla lopettaa henkilötietojesi käytön.

 

4.8 Oikeus valittaa henkilötietojesi käsittelystä

Jos uskot, että emme ole noudattaneet oikeuksiasi, joita sinulla on käsittelemiemme henkilötietojesi suhteen, olisimme kiitollisia, jos ottaisit meihin yhteyttä kohdassa 4.1 olevan lomakkeen kautta. Voit pyytää, että Orklan tietosuojavastaava arvioi pyyntösi ilmoittamalla siitä meille lähettämässäsi tiedustelussa.

Sinulla on myös oikeus valittaa Orklan suorittamasta henkilötietojesi käsittelystä asianomaiselle valvontaviranomaiselle. Suomessa olevien henkilöiden osalta tämä tapahtuu lähettämällä valitus Suomen tietosuojaviranomaiselle: sähköposti tietosuoja@om.fi , puhelin: +358 29 56 66700.

Orkla voi muuttaa tätä tietosuojailmoitusta. Voit käydä tällä sivulla itse milloin tahansa ja tarkistaa, onko päivityksiä tehty. Tämä tietosuojailmoitus päivitettiin viimeksi sivun yläosassa.